Friday, March 2, 2007

Chiftelutze de carne/cartofi



Chiftelute cu carne:
Ce folosim:

500g carne tocata amestec(vita+porc)
2 oua
1 ceapa uscata sau o legatura ceapa verde
1 capatana usturoi
1/2 legatura patrunjel si 1/2 legatura marar
condimente: sare, piper, cimbru, etc.
1 felie paine(mai veche)
Cum procedam: Se caleste ceapa taiata marunt si usturoiul zdrobit, in putin ulei. Se amesteca apoi cu carnea, ouale, miezul de la felia de paine(inmuiat in apa si stors) si condimentele. Se formeaza in palmele umede chiftele mici si sferice sau mai mari si plate si se dau prin faina. Se prajesc in ulei incins pana sunt rumenite bine. Se mananca calde sau reci, simple sau cu sos.
Chiftelute cu cartofi:
Ce folosim:

5-6 cartofi potriviti fierti in coaja
2 oua
150g cascaval sau branza tare
sare, piper alb
Cum procedam: Se rad pe razatoarea mare cartofii si se amesteca cu cascavalul ras, ouale si condimentele. Se formeaza chiftelute si se tavalesc prin faina. Se prajesc un ulei pana devin aurii.
Sugestie de prezentare: alaturi de salata humus si branza cedar.
Sugestie la chiftelutele de cartofi: se poate adauga ceapa, usturoi si verdeata ca si in reteta de chiftele cu carne rezultand niste chiftele ca la Luisenhof...

No comments: