Wednesday, February 28, 2007

Guacamole


Ce folosim:
2 rosii potrivite, 2 avocado, 1 ceapa mica, 2 catei de usturoi, zeama de la o lamaie, chips tortilla pentru servire (In reteta originala mai era o legatura de coriandru si 2 ardei iuti dar le-am inlaturat din lipsa, punand doar piper in loc de ardeiul iute).
Cum procedam:
Curatam de coaja rosiile (oparindu-le cu apa fiarta pentru 2-3 minute si apoi mutandu-le in apa rece pana se desprinde coaja) si le scobim, cu o lingurita, de samburi. Pulpa rosiilor o taiem cubulete mici. Avocado se taie in doua, i se scoate samburele si se scobeste miezul cu o lingura, se arunca apoi coaja. Se striveste fructul cu furculita sau la blender pana devine o pasta omogena. Se adauga zeama de la lamaie, ceapa tocata fin si usturoiul zdrobit. Se pune sare si piper, dupa gust si apoi cubuletele de rosii. Dupa o ora de refrigerare sau in cazul nostru, imediat, se consuma cu pofta alaturi de chips tortilla(noi am avut paine wassa si merge f.f.f. bine).
Pofta maxima!

1 comment:

Andreea said...

una dintre retetele mele favorite. eu adaug pentru un maxim efect si un mic iaurt, ca sa iasa mai cremos. si usturoi cat se poate! :)